PROJECTE ANIMAE

Saturday, January 27, 2007

LA PAZ...




La Paz... aquest ciutat no és com les demés. Si en entrar a Copacabana ja vam notar canvi, La Paz ens ha confirmat el bon rotllo que ens dóna Bolívia. Ens agrada la seva gent, els mercats tenen un encant especial i els desnivells de la ciutat són increïbles... miris on miris sempre veus muntanyes plenes d'edificis.

Aquí tenim una vida social i cultural intensa... Sopars amb catalans i d'altres guiris i visites a alguns dels molts museus que té la ciutat (Museu de fotografia, exposició de Mujeres Creando, Museu de la Coca i Museu d'Art Contemporani). També anem al cine a veure Salvador Allende, un documental que val molt la pena.

Després de passar quatre dies a la ciutat, un "paro cívico" (vaga) a El Alto (barriada al nord de la ciutat) afortunadament ens impedeix marxar... i és el dia de la Celebració d'un any de mandat d'Evo Morales! Pel matí flipem amb la desfilada militar davant del Palau de Justícia, i després de veure l'arribada del President marxem al Vall de la Luna (mirant les fotos s'entén d'ón li ve el nom) i tornem per assistir, a la Plaza de los Héroes, als parlamentos i festa del MAS (Movimiento Al Socialismo). Només arribar ens comprem unes whipalas (banderes indígenes) i avancem entre la multitud per apropar-nos al president... Des del primer moment percebem que l'orgull indígena està en efervecència... la plaça és plena de whipalas, banderes bolivianes i del MAS.

Ens sorpren veure l'emblema del Che a tantes gorres i samarretes, i és que aquí, país on va ser capturat, el record encara és viu.

El moment de llagrimeta va ser la interpretació de la cançó Bolvía Cambia (pell de gallineta...).

Vam acabar la festa ballant i bebent o bebent i ballant amb gent de diferents llocs del país, la majoria amb els seus vestits tradicionals i mastegant fulla de coca (símbol de la tradició i cultura dels pobles andins).


This city is not like the other ones... Its streets go up and down, the people, the markets... Here we have an intens social and cultural life... Different dinners with catalan people and other friends, and lots of museums... (very interesting ones!) And we go to the cinema to watch "Salvador Allende". It is a good documental about Allende's life and his political period. Go and watch it if you can... ;-)

After 4 days visiting the city, when we were suposed to leave, there is a strike an we have to stay one more day... and fortunatelly it's the celebration day of Evo Morales first year as the president. It was so interesting and exiting, we could feel the native power and proudness, the streets were full of people singing and drinking, and there were native flags everywhere (whipalas). We danced, drank and sang with people from different places of the country. Great.


Evo Morales

0 Comments:

Post a Comment

<< Home