PROJECTE ANIMAE

Wednesday, August 15, 2007

Fiestas Patronales a San Pancho: MONTADERAS!!!

Tothom parlava de les "fiestas Patronales" i "Montaderas" com un gran aconteixement a la comunitat i rodalies, però nosaltres no ens podíem imaginar la dimensió que tot plegat prenia.

Amb molt poc temps van construir un rodeo, uns xiringos i uns xinamos on durant el dia muntaven "bueyes" (con cachos) i torosy durant la nit es muntaven la festa...i quina festa!!!

Imatge de DIA...
Grades mal organitzades de fusta, gentada a totes hores, arbres amb nens/es enfilats a totes les branques dels arbres dels voltant, paraigües que l'audiència portava per protegir-se del sol, cavalls i mules amb "jinetes" adequadament vestits i amb la Toña o la Cañita a la butxaca de la camisa, i nois muntant toros preparats per a l'ocasió...

Sortia un toro, tothom a l'aguait, el "jinete" aguantava el sotracs fins que queia o decidia que en tenia prou, i després els dels cavalls i mules "lazaban el toro" per tenir-lo controlat. Tot plegat al més pur estil cowboy i amb absolut domini i control de les bèsties. L'audiència responia amb efusió, i la música de fons acompanyava i creava un ambient realment apropiat: rancheras a tot volum ("y si muero lejos, del amor que quiero...) Els que muntaven el toro dedicaven les montes, i a vegades, estaven acompanyats de "sorteadores" que jugaven perquè el toro dongués el màxim a cada muntada.
Barrets de palla, de cuir, nens i nenes escorrent-se entre les grades recollint les llaunes...


A la NIT...
Tot prenia un altre color. Cavalls aparcats per tot arreu, petits i grans entrant i sortint dels xinamos (xiringos) i comentant les muntades del dia. Als xinamos, la música sonava a tota castanya i la bola de llums de colors no parava de girar. Tothom estava content, era festa major. Alcohol desmesurat, fritangues a dojo, i si volies pixar..Al lloro no tripitjis cap bolo dels que estaven estesos pel terra...Per montaderas tot s'hi val!!!

Vam gaudir d'aquestes fetes patronales com a "Puritas Nicas", i és que les "Montaderas són muchas Montaderas"

Montaderas

0 Comments:

Post a Comment

<< Home