PROJECTE ANIMAE

Tuesday, August 14, 2007

Laguna de Perlas

Laguna de Perlas


Laguna de Perlas (Pearl Lagoon) és un poble situat en una Bahia al nord de Bluefields. S’hi arriba amb panga, aquest cop super panga, i la zona és una destinació turística força popular pels Nicas.

Els habitants d’aquesta zona són bàsicament garífones i meskitos, i tot i que al poble hi conviuen força barrejats, les comunitats del voltant s’organitzen en funció del grup ètnic.

Ens havíem recomanat anar a Awas, i ens imaginàvem un poble o un paisatge bonic per visitar, però quina sorpresa... Allò era una zona privada, un descampat que 5 famílies deixaven a disposició de la gent per fer-hi picnics i passar el dia a la platja. Aquells dies, però, com que era Setmana Santa, tenien allà organitzat un festival o una tangana digne de veure! Hi havia xiringos i fritangas a doju... xavolitas amb música a tot trap, toñas i cañitas, i amaques i carpes per estirar-s’hi una estona o passar la goma.

Hi havia gent per tot arreu i de totes les edats, era un ambient festiu i familiar. Sin quererlo ni beberlo ens havíem posat al rovell de l’ou. Només calia trobar un lloc per dormir i deixar la bossa per apuntar-nos a la festa.

El dia següent vam tornar al centre del poble, vam agafar unes bicicletes i vam lligar una excursió amb panga per conèixer altres comunitats de la zona (Cascavila i Brownbank)

Un cop més, la Costa Atlàntica (ara amb Pearl Lagoon) ens ha demostrat que és una zona absolutament meravellosa. Palmeres, sol, aigua, cases de colors, caos amb encant, reggae, rancheras i románticas, barreja ètnica i ambient twuani.

AQUESTA ZONA ENGANXA NENS... SI HI VENIU, VACUNEU-VOS CONTRA L’ADDICIÓ!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home