PROJECTE ANIMAE

Friday, August 17, 2007

Darrera estada a Bluefields...PALO DE MAYO!

Darrera estada a Bluefields-Palo de Mayo

La gran festivitat de música i ball afro-caribeny se celebra durant el mes de maig, i afortunadament som a Bluefields. Aquesta festa simbolitzava, antigament, un ritus per afavorir la fertilitat, i això no només feia referència als naixements, sinó a una bona estació de pluges i a un bon inici de collites.

Cada barri organitza la seva festa, activitats i concursos. A cada festa hi havia un arbre on petits i grans hi ballaven al voltant. El seu ball era intensament provocatiu i ple de joc entre la parella... i quin joc, enlloc de droga, sexo y rock’n roll, aquí hi havia Toña, sexo i música de Palo de Mayo...! What a locura ;)

Durant tot el mes hi ha diferents activitats culturals per totes les edats, i la festa final s’organitza al “parque”, on es fan desfilades i es tria el barri guanyador en el concurs final de ball.

Durant varis dies es podien sentir els assajos de les comparses (timbals i timbals) pels carrers, i hi havia ambient total de festa major (alegria alegria!) amb concertillos a la plaça.

Va ser una immillorable manera de tancar la nostra estada a Nicaragua. Buf... quina marxada més dolorosa. A última hora, llàgrimes, abraçades i petons, dubtes a l'hora d'agafar l'avió, sensació de irrealitat, malson de mal gust... Cors trencats.

Si, ha arribat l'hora de marxar, de donar per finalitzada la nostra estada a Nicaragua (al menys de moment), de volar cap a un altre país.
Hasta la próxima, Nicaragua

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Suposo que sí que us va fer mal marxar perquè després de tant de temps, deu ser dur tornar a la city, oi????

I coneixent-te, Núria, suposoq ue ja l estàs donant voltes al cap per quan i com tornar, m'equivoco???

1 bexito.

- Anna Torres -

2:16 PM  

Post a Comment

<< Home