PROJECTE ANIMAE

Sunday, July 01, 2007

Pisac: inici de "El Valle Sagrado"

Només arribar pugem a veure les runes, i trobem un guia que ens dóna totes les informacions detallades. A les mames els dóna munya (una herba que es troba amb abundància per la zona), que va molt bé per l alcada i els marejos...
És un dels complexos arquitectònics més grans que existeix però encara queden moltes parts per descobrir. A la zona nord-est del complex hi trobem els banys de l'inca, el cementiri del poble i unes vivendes que encara es mantenen en forca bon estat. A l'altra banda hi ha el temple i un calendari astronòmic, i també una taula on es feien sacrificis. Des del temple es veia el riu Urubamba amb tota la seva grandesa. L Úrubamba és el riu que recorre tot el Valle Sagrado.

Pisac és conegut per la bellesa de les seves terrasses "andenes", on hi havia diferents tipus de cultius. Es inques tenien elaborats uns bons sistemes de regadiu i utilitzaven la rotació d'aliments com a tècnica per regenerar la terra.

És el primer poble de El Valle Sagrado, i la veritat és que és una bona entrada!
A la tarda disfrutem del mercat i de la Yunsada. La Yunsada és un ball que es fa per carnaval on un munt de parelles dansen al voltant d'un arbre guarnit i han d'aconseguir tirar-lo a terra a cops de destral. La parella que l'acaba llençant s'encarregarà de pagar i organitzar el carnaval del següent any.

Just abans de tornar a casa descobrim un forn on la Rosa Mari reviu la seva època de fornera.

Ruines


Yunsada

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dober zacetek

4:25 PM  

Post a Comment

<< Home