PROJECTE ANIMAE

Sunday, July 01, 2007

La ciutat de Cusco

Ens instal·lem en una pensió cutre, macarrònica i amb un porter que li faltaven 5 minuts. Primera sorpresa: pernil, pernil i més pernil i algun fuet i llomet...mmmmmmm....nyami, nyami!!! Aquí comença el procés d'adaptació de les mames que culminem amb un mate de coca davant de l'església de la Mercè.

CUSCO...malgrat ser una ciutat molt turísitca, els carrers i les cases conserven un encant especial. Pachacútec va ser l'Inca que va ordenar la construcció de la ciutat, dissenyant-la en forma de Puma. Tant el centre com el barri de San Blas estan plens de monuments històrics i de muralles Incàiques. Destaca la Pedra dels 12 angles que hi ha a la pujada de San Blas i el conjunt de pedres que il·lustren la forma d'un Puma. El Cóndor, el Puma i la Serp que formen la trilogia inca els trobem representats en moltes de les seves construccions, igual que la seva creu, "La Chacana". La trilogia representa els tres nivells: món celestial, món terrenal i les entranyes de la terra, que volen dir món espiritual, vida actual i el món dels morts (Hananapacha, Kaipacha i Ukupacha)

Visitem diferents esglésies (La Compañia de Jesús, la Merced, la Catedral, Santa María, El Triumfo i el famós pulpit de San Blas), el temple del sol (Coricacha)i veiem moltes pintures de l'escola cusqueña.

Les mames flipen amb les primeres "cholitas" i amb els Cebiches...i això de pagar amb soles és un "lio".

Per la ciutat

Més per la ciutat


Més per la ciutat


Coricacha


San Cristóbal

0 Comments:

Post a Comment

<< Home