PROJECTE ANIMAE

Sunday, July 01, 2007

Aguas Calientes i MACHU PICCHU

L'endemà de bon matí pugem cam al Machu! Tot i que no fa massa bon dia la carretera és preciosa. Muntanyes, boira baixa, el riu Urubamba al fons. Ja ens arriba l'energia dels Inques!!!

Després de passar el control d'entrada, ens endinsem a la ciutat sagrada dels inques, el Machu Picchu. Costa de descriure...misteriós, fantasmagòric, místic, celestial, monumental, font d'inspiració que genera respecte cap a una civilització que va saber crear espais plens de màgia. És el punt àlgic de la comunió de la cultura incaica i la Pachamama. No sabríem dir què complementa a què, si l'edificació a la natura o la natura a l'edificació.

Imponent davant del Machu s'alça el Huayna Picchu i malgrat la pluja, decidim fer el cim. Escales, escales i més escales ens permeten arribar fins al temple de la lluna, al pic de la muntanya. Per sort, la boira va i ve i ens permet apreciar el conjunt del Machu de les alçades.

Aquest impressionant conjunt arquitectònic va ser fet amb l'esforç de diferents generacions, homes i dones dedicats a la construcció de diferents temples i vivendes, espais públics i llocs privilegiats pels inques. Tots els murs estaven inclinats 13, 14 o 15 graus per tal de resistir als sismes propis de la zona. Mitjançant una escletxa podien calcular els graus de moviment de la terra. Eren uns perfectes arquitectes. Tenien un complex sistema de canals d'aigua i de fonts, i un enginyós sistema de comunicació utilitzant les pedres com a amplificador de so.

Es creu que van arribar-hi a viure més de 500 famílies, però la seva edificació va ser molt pròxima a l'arribada dels espanyols i van haver de fugir sense acabar-ho de construir.

Ens vam quedar fins que ens van fer fora...havíem d'aprofitar al màxim l'estona al Machu, calia retenir tota l'energia, màgia i misticitat d'aquell indret. Estàvem pràcticament soles contemplant el recinte des de la cantera, compartint aquell moment amb un conills que ens miraven encuriosits.

Per acabar d'arrodonir el dia vam anar a les termes d'Aguas calientes i ens vam prendre un Pisco Sour (mmmmmmmm, que bo!)


Aguas Calientes


MachuPicchu

0 Comments:

Post a Comment

<< Home